INTERVIEW: ‘Getting To Know You’

And more media coverage! These first 2,5 weeks of ‘Getting To Know You’ have been good! A few weeks ago I did an interview with Nienke Stumpel voor a local newspaper in Amsterdam (Stadsblad De Echo) about our single Getting To Know You and my music in general. It came out this wednesday and you can read it here…

The interview is available online, but since I have the text I might as well just copy/paste it here for you. It’s Dutch though…

foto-op-13-10-16-om-18-52-copy-copyAfgelopen maandag is de eerste single van singer songwriter Amber Kamminga verschenen. De hele EP komt eind december uit, maar met de eerste nummers gaat Amber dit najaar door Nederland touren. Haar muziek omschrijft ze als (country)popmuziek met een Amerikaanse sound. Kamminga, opgegroeid in het landelijke Grootebroek, woont inmiddels in Amsterdam West en timmert hard aan de weg. Kamminga: “Ik speelde al een tijd alleen thuis, maar durfde nooit echt op te treden. Ik kende niemand die singer songwriter was, ik wist helemaal niet wat er allemaal bij kwam kijken, ik denk dat ik voor mezelf een soort goedkeuring nodig had.” Die erkenning kreeg ze in 2014, toen ze meedeed aan een Amsterdams studentenfestival. Ze kreeg positieve reacties en had meteen de smaak te pakken. Er volgden talentenjachten, radio-optredens en een avond in paradiso. Sinds 2015 speelt Kamminga samen met een band: een elektrische gitarist, basgitarist, een drummer en soms een gastmuzikant die een pedal steel gitaar bespeelt, “een typisch countryinstrument”, aldus Kamminga. Ook 2016 lijkt een goed jaar te worden voor Kamminga, ze speelde deze zomer onder andere op de UITmarkt, Kamminga: “Wow shit, ik wist niet dat dat podium zó groot was, dat was wel heel vet!”.

Voor de toekomst denkt Kamminga in kleine stappen vooruit: “Ik zou komend jaar heel graag naar Nashville of Texas willen om daar live country-muziek te proeven. Later zou ik in Nederland in voorprogramma’s van grotere bands willen staan, en wie weet wat daarna volgt.” In ieder geval blijft Kamminga bij zichzelf: “Ik heb geen pretentie om ingewikkeld te doen, ik blijf mijn eigen oprechte autobiografische muziek maken.” – Nienke Stumpel

ICMYI: Here are the other artictles about ‘Getting To Know You’: 1 and 2.

Listen to the song here and let me know how you feel about #GTKY:Advertisement
Search for a Topic
Categories
Posted Recently
Submissions

Would you like to contribute as an editor or a writer to our blog? Let us know all the details about yourself and send us a message.