Reisblog: Hawai’i, week 2 (Big Island & Maui)

Mijn droomreis heeft plaatsgevonden! Met veel bloed, zweet, tranen en plezier heb ik een reisplan voor een reis van 3 weken naar the Hawaiian Islands samengesteld, dus nu vind ik mezelf een expert en wil ik dat reisplan graag delen. Even zonder grappen, mijn ervaring is dat blogs + lonely island de beste combinatie is voor reisplannen, maar veel Nederlandse blogs over reizen naar Hawai’i kon ik niet vinden – dus here we go!

In het vorige verslag vertelde ik over O’ahu en de Hilo side van The Big Island (a.k.a. Hawai’i).

THE BIG ISLANDdag 7 t/m 10

Kona side – in het kort
Eten: Da Poke Shack (het wachten waard!!), Huggo’s on the rocks (gezellig met live muziek), Outback (goed geprijsd en lekkere Smoked Old Fashioned)
To do: Turtle-spotten bij Punalu’u Black Sand Beach, Hiken naar Green Sands Beach, snorkelsessie bij zonsondergang met Manta Rays, chillen op Magic Sands Beach, stargazing/hiken op de Mauna Kea
Verblijf: Kona Makai Condo’s

Uitgebreid
Tijd om de jungle te verlaten! We gaan weer vroeg op pad en rijden via de westkust naar Kailua-Kona, waar ons volgende verblijf is. We stoppen onderweg eerst bij Punalu’u Beach, op dit mooie zwarte strand zijn vaak Green Sea Turtles te zien. We relaxen hier even tot we een turtle hebben gespot (little did we know dat we er nog tientallen zouden zien de rest van de reis) en rijden door richting Papakōlea Beach (beter bekend als Green Sands Beach). In theorie mag je niet rijden op South Point Road met een huurauto omdat ze het ‘gevaarlijk’ vinden, maar op klaarlichte dag is er weinig spannends aan. Onze ervaring is sowieso dat je alle waarschuwingen met een korreltje zout kunt nemen, daarover meer als we naar Maui gaan. We parkeren de auto op de parkeerplaats waar de weg (South Point Road) stopt, hier kun je met een ‘shuttle’ naar Green Sands Beach (20$ p.p.) of je kunt lekker hiken. Wij doen het laatste want we houden wel van een mooie wandeling, des te leuker om af te kunnen koelen in het water als we er eenmaal zijn. De hike duurt ongeveer 50 minuten (one way) en is grotendeels vlak. Zou iedereen aanraden de wandeling te doen als je goed te been bent.

De dag daarna gaan we naar Hapuna Beach, wat bekend staat als een van de mooiere ‘witte’ zandstranden op The Big Island. Neem vooral eten/drinken en een parasol mee, want je kunt er niks kopen en schaduwplekken zijn ook beperkt. Verder is het wel prachtig. ‘s Avonds heb ik een excursie geboekt: nightsnorkeling met Manta Rays! Dit heb ik thuis al geboekt want het is erg populair, en rightfully so. Het was echt een magische ervaring, neem wel even reispillen mee want de Pacific is geen rustige oceaan en zelfs mensen zonder motion sickness hebben flink staan overgeven op de boot. De andere dagen hebben we nog wat gerelaxed op Magic Sands Beach en zijn we de Mauna Kea opgereden tot het Visitor Centre. Helaas was het die avond erg mistig en hadden we geen 4×4 om naar de summit te rijden, dus was stargazing geen optie.

MAUIdag 10 t/m 14

In het kort
Eten: veel zelf gekookt, maar aan S Kihei Road vlakbij Maui Wave Riders kun je leuk en lekker eten (sorry, naam kwijt) en doe een dinner in Pa’ia!
To do: Lahaina bezoeken, Road To Hana rijden, Maui Wave Riders in Kihei als je wilt surfen, Hiken bij Lava Fields (Hoapili Trail bij La Perouse Bay), zonsopkomst in de Haleakala krater, hiken in Iao Valley
Verblijf: Luana Kai Resort

Uitgebreid
Thank u, next! Op dag 10 vliegen we naar Maui, hier hebben we inmiddels alleen maar goede verhalen over gehoord. We bezoeken het dorpje Lahaina (cute!) en chillen wat bij het resort, waar grills staan bij het zwembad en je zicht hebt op zee. Dit doen we overigens het overgrote deel van de avonden, dus geen restauranttips hier – sorry. De tweede dag zijn we de Haleakala-krater opgereden, maar was het ons te koud en regenachtig (lees: we hadden ons niet voorbereid) en was ik kotsmisselijk van de bergroute dus hebben we geen hike gedaan. Men kijkt hier graag de zonsopkomst (moet je voor reserveren!) maar dat heb ik al eens gedaan in Madeira en vonden we niet per se nodig.

De derde dag rijden we the Road to Hana, dit staat vast hoog op je Maui-lijstje (zo niet, zet het op 1). We zijn gedurende onze reis gewaarschuwd voor hoe gevaarlijk deze weg is, met haarspeldbochten en afgronden en 1-baanswegen. Maar het blijkt paniek om niks, als Europeaan die wel eens in Italiaanse bergdorpjes is geweest zul je hier geen angst ervaren. Waar ze wel gelijk in hadden, is dat het een PRACHTIGE route is. Ik raad je aan om de blog van Karlijntravels hierover te lezen, want wij zijn grotendeels bij dezelfde plekken gestopt. Highlights: Pa’ia (geweldig dorp, we hebben er ontbeten en gedineerd), Ho’okipa Lookout (turtle galore!), het bananenbrood en Red Sands Beach.

De laatste twee dagen bezoeken we meerdere mooie stranden van Maui (zoals Big Beach, echt mooi) en is de verrassing van Maui voor ons de Hoapili Trail hike bij de Lava Fields. Deze hike was ik niet op blogs tegengekomen en ook niet in mijn lonely planet, maar was compleet de verdienste van een rondje Googlen naar hikes door m’n vriend. Echt een prachtige wandeling door bijzonder landschap (zie foto’s) en zéker een aanrader. Wij hebben dit gedaan in plaats van een bezoek aan de Iao Valley die meestal aangeraden wordt. En dat was week 2 alweer… op naar het laatste (en mooiste?) eiland: Kaua’i!

Advertisement
Search for a Topic
Categories
Posted Recently
Submissions

Would you like to contribute as an editor or a writer to our blog? Let us know all the details about yourself and send us a message.