Reisblog: Hawai’i, week 3 (Kaua’i)

Mijn droomreis heeft plaatsgevonden! Met veel bloed, zweet, tranen en plezier heb ik een reisplan voor een reis van 3 weken naar the Hawaiian Islands samengesteld, dus nu vind ik mezelf een expert en wil ik dat reisplan graag delen. Even zonder grappen, mijn ervaring is dat blogs + lonely island de beste combinatie is voor reisplannen, maar veel Nederlandse blogs over reizen naar Hawai’i kon ik niet vinden. Dus ik spring graag in het gat!

We zijn aangekomen bij de laatste week, sad! Hierna moet ik toch echt accepteren dat de vakantie voorbij is. De laatste week spenderen we grotendeels op Kaua’i en 2 dagen op O’ahu. Die laatste dagen op O’ahu heb ik meegenomen in het eerste verslag, dus ik beperk me hier tot K’auai.

KAUA’I – dag 15 t/m 19

In het kort
Eten: Overal in het gezellige Kapa’a, Tahiti Nui in Hanalei Bay,
To do: Hanalei Bay, Nā Pali Coast boot tour met Capt. Andy’s, Hiken in Waimea Canyon, Hiken in Nā Pali (reserveer vooraf!), snorkelen bij Poipu Beach.
Verblijf: Kumu camp

Uitgebreid
Voor de eerste 3 nachten op Kaua’i heb ik voor ons een Bungalow geboekt aan het strand op een natuurcamping. We weten niet helemaal wat we kunnen verwachten en hebben reviews gelezen waarin geklaagd wordt over luid feestende locals op het strand ‘s nachts – maar ik wil het graag een kans geven omdat het fijn is om nog even dichtbij de natuur te verblijven. Kaua’i heet tenslotte The Garden Island!

Na 2 uur in de rij wachten bij de autoverhuur kunnen we eindelijk op pad. We eten wat bij een Italiaans restaurant in Lihue en rijden richting Kumu Camp, waar we verblijven. Achteraf kunnen we zeggen dat dit echt heel fijn en bijzonder was. De bungalow was niet meer dan een houten overkapping over een bed, met een lanai en buitendouche erbij, 10 stappen van het prachtige strand van Anahola Beach – echt heerlijk. We sliepen met het geluid van de zee (dat is een stuk luider dan op je headspace app, overigens) en overdag waren we grotendeels op pad dus maakt het niet uit dat je geen electriciteit bij je ‘huisje’ hebt. Maar: je moet wel van kamperen houden, want dat is het wel echt.

Over naar de ‘to do’: de eerste dag is al grotendeels voorbij als we gesetteld zijn, dus we rijden naar Kapa’a ‘s avonds voor wat eten en gezelligheid. We vallen met onze neus in de boter, want het is ‘art night’ waardoor alle winkels open zijn en overal live muziek en eten te vinden is! Heel gezellig. Voor de volgende dag hebben we de Nā Pali Coast tour met raft geboekt bij Capt. Andy’s. Zo’n excursie is wat aan de prijzige kant, maar elke cent waard! Wij nemen de tour die om 10:00 begint en zijn rond 16:00 weer aan wal, het is waarschijnlijk het allermooiste wat we gedaan/gezien hebben deze reis – bijzonder. Dit is gewoon een must als je naar Kaua’i gaat.

Rond zonsondergang gaan we naar Hanalei Bay, wat ook weer waanzinnig mooi is. Hier kun je in het ‘dorp’ lekker eten bij Tahiti Nui (maar er zijn meer restaurants!). Als je even doorloopt naar de baai heb je een super fijn strand met prachtig uitzicht waar je kunt surfen en relaxen. De dag daarna willen we een hike doen in Nā Pali maar komen we erachter dat je ook voor een parkeerplek moet reserveren en helaas zit het vol voor de dagen dat wij er nog zijn, heel jammer! Maar niet getreurd, want er is nog genoeg moois in Kaua’i. We besluiten te gaan hiken in Waimea Canyon, de Grand Canyon van Hawai’i. Weer zien we hele andere natuur, geweldig. Na een korte stop bij een mooie lookout, hiken we naar een kleine waterval via de Waimea Canyon Trail. Een erg mooie route met soms wat spannende stukjes afgrond – voor mensen met hoogtevrees dus wel even slikken soms.

De laatste dag checken we nog in bij een hotel vlakbij het vliegveld en leveren we de auto alvast in (DOE DIT NIET!) We gaan vroeg op om te kunnen snorkelen bij Poipu Beach voordat we de auto kwijt zijn. Op Poipu Beach liggen schildpadden te snoozen (what else is new) en de vissen zijn waanzinnig! Alle kleuren en vormen komen voorbij, en schildpadden dus – als je geluk hebt.

Na het inleveren van de auto pakken we een Uber naar het hotel (dit blijkt achteraf puur geluk). We lopen vanaf het Kauai Palms Hotel naar Kalapaki Beach want dit is maar 25 minuten, little did we know dat het voetpad spontaan stopt en je dan langs de snelweg moet lopen. Ik vind dit helemaal verschrikkelijk, maar een Uber is niet meer te krijgen dus we hopen op het beste voor de weg terug (spoiler: ook terug moeten we het zonder Uber doen). Na een chille middag op Kalapaki Beach, waar je ook kunt surfen – dikke FOMO want ik had niks bij me, eten we ‘s avonds bij Lilikoi Bar & Grill wat en bereiden we ons in het hotel voor op de vlucht terug naar O’ahu die de volgende ochtend om 8:30 uur zal vertrekken. Als we ‘s ochtends gepakt en wel buiten staan met onze koffers, komen we erachter dat er weer geen Uber te vinden is. Gelukkig kunnen we nog snel een taxi vinden online voor een goede prijs die ons naar het vliegveld kan brengen. Maar daarom nog maar eens de tip: zorg dat je elke dag een auto hebt op Hawai’i, en zeker op Kaua’i!

Aan de lengte van dit verslag is wel te zien dat Kaua’i echt indruk heeft gemaakt, we waren hier maar kort vergeleken met Maui en The Big Island maar het is voor ons beide denk ik het favoriete eiland. We hadden hier graag meer dagen gezeten. Er is weinig toerisme vergeleken met de andere eilanden, de natuur is ongekend mooi en de sfeer is super laidback. Nou, dat was het dan.. hopelijk to be continued one day!

Advertisement
Search for a Topic
Categories
Posted Recently
Submissions

Would you like to contribute as an editor or a writer to our blog? Let us know all the details about yourself and send us a message.