PRESSKIT

Amber-Ka-6980-2
(c) Pieter Pennings

“Kamminga zingt alsof ze geboren en getogen is in Nashville – loepzuiver met een twang” – Here Comes The Flood

Amber schrijft pretentieloze, pakkende popsongs met de intieme kwaliteit van countrymuziek. Het is niet vreemd dat muziek uit Nashville in de smaak viel bij Amber Kamminga uit het net zo landelijke Grootebroek, populatie: 9.000. De moderne countrymuziek van Kelsea Ballerini, Taylor Swift en Kacey Musgraves brachten big dreams voor de small town girl. Het typische Amerikaanse randje van haar eerste EP wordt nu verdrongen door pakkende countrypop op haar nieuwste single. Meer synth en minder banjo dus.

De muzikale reis bracht haar al naar mooie plekken als Paradiso, De Vorstin, Patronaat, Sugarfactory en 3FM en Radio1. Ze deelde daarnaast het podium met Darlyn, Molly Burch (US) en Emil Landman. Ook speelde ze shows in Nashville, Tennessee bij onder andere het bekende Bluebird Cafe, Nashville Palace en True Music Room. Haar Nashville avonturen legde ze vast in vlogs voor Viva.

Nashville bracht haar nog iets moois: door een songwritingcursus ontdekte ze het co-writen, wat ze steeds vaker doet: live of via skype met muzikanten over de hele wereld.

Met haar vertrouwde band, maar een modernere sound, maakte ze nieuwe nummers waarvan de eerste – ‘Name of Love’ – 12 april 2019 op Spotify staat.Hoogtepunten / Tour geschiedenis

 • Deelde het podium met Darlyn en Rivers;
 • Opende voor: Emil Landman, Molly Burch (US) en Matt Winson;
 • Speelde in the Bluebird Cafe, True Music Room, Nashville Palace, Belcourt Taps en Alley Taps in Nashville, Tennessee;
 • Speelde een showcase in Bar Lubitsch in Los Angeles;
 • Trad op op het hoofdpodium van Paradiso, Amsterdam;
 • Speelde op de talent stage van ABN AMRO tijdens Uitmarkt op Museumplein;
 • Speelde op Festival the Brave en in de Sugarfactory, het Patronaat, De Vorstin, Winston Kingdom en Tolhuistuin;
 • Was live te horen op onder andere 3FM (Dit is Domien & CroisSanderShow), Radio 1 en Radio 5;
 • Organiseerde met succes een eigen avond in Torpedo Theater;
 • Was deelnemer van de Judy Stakee songwriting retreat in Nashville, Tennessee;
 • Vlogger voor VIVA Magazine
 • Featured op het talenten platform van &C

 


Pers

Haar rechtenstudie is afgerond, haar band is warm gedraaid en dus hoog tijd voor Amber Kamminga om Nederland te veroveren met haar catchy country-popsongs!” – Hitzound.com

Om van een genre te houden dat typisch Amerikaans is, is één ding, om vervolgens een nummer te schrijven dat zich staande kan houden, is heel wat anders, en dat heeft ze bewonderingswaardig goed gedaan. Haar happy-sad vocals passen perfect bij het verhaal dat ze verteld” – Here Comes The Flood (review Getting To Know You)

Kamminga zingt alsof ze geboren en getogen is in Nashville – loepzuiver met een twang” – Here Comes The Flood (review Star-crossed Lovers EP)

Hier op country-music.nl ligt de focus primair op de Amerikaanse artiesten, daar ligt toch de bakermat van de countrymuziek. Maar dat wil niet zeggen dat er buiten het Noord-Amerikaanse grondgebied geen mooie dingen gebeuren. Al meerdere keren hebben we geconstateerd dat country ook buiten Noord-Amerika populair is en steeds hotter wordt” – Country-Music.nl special over Amber Kamminga


Downloads

HQ Photo| Stageplan/rider – Band2018 Logo

 

Advertisements
%d bloggers like this: